Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Κεφάλαιο Έβδομο - Τα Greekilish Μοριοδοτουνται Ston ASEP;-

Στα καρναβάλια του χρόνου θα ντυθώ Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Εντάξει όχι Θεσσαλονίκης αλλά τουλάχιστον Νομάρχης μπορώ; Το πρόβλημα είναι τι θα φορέσω αν θα ενοικιαστεί η στολή η απλά ότι βρω στο σπίτι. Γιατί με κοστούμι δεν θα με καταλάβουν, με τζιν ούτε, ίσως αν φορέσω την στολή του Ζορρο και πάρω ένα δυο του κόμματος από δίπλα με κουστούμι; η αν πάλι ντυθώ Ζορρο και πάρω έναν με κάμερα απέναντι μου να με τραβάει σε ότι κάνω; καλύτερα έτσι ε; ναι καλύτερα έτσι...Γελάμε με αυτά αλλά ίσως θα πρέπει να δούμε τι υπάρχει από αυτά τα καμώματα του Νομάρχη. Από την μια μας κουράζει η σοβαροφάνεια και το δήθεν στυλ των πολιτικών και από την άλλη μας πειράζει ο Λαϊκισμός. Τι ακριβώς θέλουμε το ξέρουμε; η απλά ότι μας έρθει το αποδεχόμαστε αναλόγως;

Στο μεταξύ, γιατί δεν κάνουμε θέμα και στην Αμερική που μας έχουν πάρει αρκετές Ελληνικές ονομασίες όπως νήσος Ρόδος (Rhode Island), Αθήνα (Athens στην Πολιτεία Georgia) και σε άλλες αρκετές περιοχές δώσανε Ελληνικά ονόματα. Η Μακεδονία τώρα μας πείραξε;

Πότε συστηθήκαμε σε κάποιον, καλησπέρα από εδώ ο Γιώργος από την Μακεδονία και από εδώ ο John από την Αγγλία; 1991 στο Λονδίνο και γνώρισα 2 κοπέλες η Ενιζα και η Μιμόζα, όταν συστηθήκαμε και τις ρώτησα από που είναι άρχισα να τις μιλάω Ελληνικά και μάλιστα με ενθουσιασμό, γιατί μου είπαν ότι είναι από την Μακεδονία...δεν ήξερα τότε τι συνέβαινε...γιατί στην Ελλάδα όταν μας το θυμίσουν οι ξένοι παίρνουμε μπροστά και φανατιζόμαστε. Αυτοί εκεί το έχουν καλλιεργήσει όχι απλά το θυμούνται...Πανελλαδικές δίνουν και περνούν εύκολα...Σε ότι site και αν μπεις τα τελευταία 10 χρόνια, σε οποιαδήποτε ξένη εταιρεία το Μακεδονία δηλώνει την χώρα τους πλην τη δική μας. Για κάντε μια δικτυακή βόλτα και ψάξτε για Χάρτες...ότι θυμόμαστε χαιρόμαστε.

Αυτά τα θέματα θέλουν υποδομή, αλλά σε τι ακριβώς έχουμε υποδομή και θα έχουμε τώρα. Ότι έργο έχουμε κάνει, μπαλώματα είναι. από το μηδέν δεν ξέρω να έχουμε δημιουργήσει κάτι εμείς οι πρώην Έλληνες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

diladi... panagiotis psomiadis!
o kaliteros klooun apo olous kai me diafora....
kali idea kai... prototipi!
kali epitixia!
ebe-lex!

ΘΩΜΑΣ Λ. είπε...

Συμφωνώ Bro μαζί σου! Είναι αλήθεια ότι αυτό το ζήτημα δεν είναι τωρινό αλλά υπάρχει και θα υπάρχει πιστεύω πολλά χρόνια!Ο πατέρας μου συγκεκριμένα μου είπε ότι όταν το 1976 πήγε μέσω Γιουγκοσλαβίας προς Γερμανία, ρώτησε κάποιους κατοίκους της περιοχής και αυτοαποκαλέσθηκαν Macedonska!Τα τελευταία 15 χρόνια μας γκαβλ...σε να μην λέγονται Μακεδόνες! Το ζήτημα είναι τότε τι έγινε και όχι τώρα! Είμαι Έλληνας από τη περιοχή της Μακεδονίας αλλά πίπες δε μπορώ ν'ακούω! Σωστά αναφέρθηκες στο θέμα και σωστά το προσέγγυσες!

Just A Counter