Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ - ΤΟ ΤΖΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ (ΟΠΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙ ΒΑΛΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ)


Το ότι μας κοροϊδεύουν οι διάφοροι το ξέρουμε, το πόσο μας κοροϊδεύουν δεν ήμαστε σίγουροι. Για παράδειγμα, κάθε μέρα γίνονται αναφορές στο ενεργειακό πρόβλημα, στην τρύπα του όζοντος, στην έλλειψη νερού, την επικίνδυνη μείωση των φυσικών πόρων και τόσων άλλων θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον και κατ' επέκταση την ίδια μας την ύπαρξη. Στα διάφορα ΜΜΕ και γενικά, βλέπουμε, ακούμε, ζούμε τα θέματα αυτά κάθε μέρα. Εκεί όμως, στα διάφορα ΜΜΕ, να και η διαφήμιση για το νέο SUV, τζιπ και ότι άλλο σε μεγέθυνση αυτοκίνητο της πόλης (στην πόλη καταναλώνεται πολύ βενζίνη λόγω σταμάτα-ξεκίνα καταστάσεων) σε προνομιακές τιμές (εκεί που θα το αποκτούσαν 5 και λέμε άντε δεν πειράζει, τώρα μπορουν να το πάρουν 1005 και για μόστρα περισσότερο).

Αυτοκίνητα που κατασκευάζονται νόμιμα , απασχολούν εργατικό προσωπικό και μια ολόκληρη οικονομία μπορεί να στηρίζετε πάνω σε αυτή την βιομηχανία. Όμως είναι αυτοκίνητα που κανουν πολύ μεγάλο κακό σε όλα αυτά που προανέφερα. Συμβάλουν πραγματικά στην μεγάλη κατανάλωση φυσικών πόρων και φυσικά το μόνο που εξυπηρετούν είναι να τονίσουν ένα κοινωνικό στάτους το οποίο φυσικά και καταρρίπτεται εύκολα όταν κάτι είναι προσιτό και προσβάσιμο σε μεγάλη μερίδα κόσμου.

Δηλαδή από την μια τα συνέδρια που για την πραγματοποίηση τους δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και από την άλλη το καθημερινό νέο μας αυτοκίνητο που καίει 10 φορές περισσότερη βενζίνη από ένα 1.6cc καλό αυτοκίνητο. Για πόσο κοροϊδία μιλάμε; Γιατί, το κάνουν αυτό; Είναι σαν όταν ρωτάει η δασκάλα, ποιο παιδάκι θα μας πει κάτι και εσύ σηκώνεις το χέρι μπροστά της και αυτή επιδεικτικά κοιτάζοντας αλλού σαν να ψάχνει και ότι δεν σε βλέπει, σε αποφεύγει μέχρι να βρει αυτό που θέλει εκείνη.

Τους ενδιαφέρει πραγματικά το περιβάλλον. Κλείσε, εταιρίες - εργοστάσια αν δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και χωρίς δεύτερη κουβέντα. Απαγόρευσε τέτοιου είδους αυτοκίνητα, βγάλε στην φορά την τεχνολογία που αντί για βενζίνη μπορουν να κουνηθούν με άλλο καύσιμο ενέργειας, στην θέρμανση το ίδιο, ηλεκτρικό ρεύμα, ήλιος, άνεμος, υπάρχουν λύσεις. Επιβολή της ανακύκλωσης σε κάθε χώρα .

Μπορεί ορισμένα να ακούγονται μέχρι και απόλυτα, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε με το περιβάλλον. Είναι το μόνο που δεν μας παίρνει να παίζουμε άλλο. Αν καταστραφεί η γη από εμάς, που θα κατοικήσουν όλοι αυτοί οι άρχοντες των αποφάσεων; ποιους θα διοικούν και θα επιβάλουν το καθεστώς τους; Που θα κατοικήσουν τα παιδιά τους και οι απόγονοί τους; Δεν είναι αρκετά αυτά για να σταματήσουν τώρα άμεσα την καταστροφή;

Κάθε μέρα διαφημίσεις για να καταναλώνουμε λιγότερο και με σύνεση το νερό. Ναι, μέχρι ένα σημείο το καταλαβαίνω. Αλλά εμείς δεν είμαστε το δάσος αλλά το δέντρο. Εδώ έχουμε ένα δάσος και δεν απευθύνονται σε αυτό...γιατί το βλέπουν απλά δεν μπορούν η δεν θέλουν καλύτερα να απευθυνθούν σε αυτό.

Καλό θα ήταν να κάνουμε και εμείς το δικό μας, αυτό που μας αναλογεί. Να αρχίσουμε την ανακύκλωση, να μην πετάμε σκουπίδια στον δρόμο, τα τσιγάρα σε καλάθια ειδικά η στην τσέπη με αλουμινόχαρτο όχι κάτω, τις λάμπες, το ψυγείο, όσο το δυνατόν περισσότερη οικονομία στο νερό και ότι άλλο κρίνουμε. Να το κάνουμε από σήμερα. Ένας νέος τρόπος ζωής. Μπορεί να είμαστε ένα δέντρο, αλλά θα είμαστε ένα καλό, συλλογικά σκεπτόμενο δέντρο που πάντα θα είναι ανθισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Just A Counter