Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Κεφάλαιο Τρίτο - Προεδρικό Διάταγμα - Εκλογές

Eσύ δεν μου είχες πει ότι έκανες τα χαρτιά σου για μονιμοποίηση στην Δημοτική Επιχείρηση; Καλά τι έγινε τελικά; Πες μου...Τελευταία μου είχες πει ότι ήταν κάπου στο 2005 η κάνω λάθος, όταν το Διάταγμα Παυλόπουλου ήταν που σας έλεγε να συμπληρώσετε την αίτηση για το αν θέλετε όλοι εσείς που εργαζόσαστε σε τέτοιες επιχειρήσεις Δημοτικές 2 χρόνια συνεχόμενα, πληρούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, άρα δικαιούστε μονιμοποίηση έτσι;

Βέβαια θυμάμαι που ο τότε Δημοτικός Σύμβουλος κ Βασίλης, που ήταν και αντιπρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση έκανε πολύ μεγάλο αγώνα να σε κάνει να φύγεις "οικειοθελώς" από την επιχείρηση (δεν σου έλεγε τόσο πειστικά ότι δεν κάνεις για την δουλειά εκεί και τι μέλλον θα έχεις με τόσα λίγα και άστα αυτά να βρεις αλλού δουλειά και ότι δεν σε θέλουν εκεί και ότι θα σε απολύσει, όχι σήμερα, όχι αύριο και όλο σου έκανε την ζωή μαύρη κάθε μέρα σχεδόν εκτός από τις μέρες που σε χρειαζόταν) και ότι το διάταγμα αυτό δεν σε πιάνει εσένα και άλλα τέτοια...Τα θυμάμαι σαν χθες που μου τα έλεγες.

Ρώτησες όποιον Δικηγόρο γνώριζες και όποιον είχε σχέση με το θέμα να μάθεις αν όντως είναι έτσι τα πράγματα...Η δικηγόρος σου μάλιστα, τότε μίλησε με τον Δημοτικό Σύμβουλο αυτόν και με τα πολλά, η δικηγόρος σου παραιτήθηκε γιατί δεν ήθελε να βλέπει το συγκεκριμένο άνθρωπο να κλαψουρίζει στο τηλέφωνο (ήταν και οικογενειακή σας φίλη) και σαν να μην ήθελε να αναλάβει μια τέτοια υπόθεση (καλύτερα να τρέχει να βάζει υπογραφές για κανένα οικόπεδο που είναι και εύκολα και γρήγορα χρήματα, σιγά μην έχει τα κότσια να αναζητήσει το δίκιο σου από τον Δήμο).

Μια που είπα για φιλίες και αυτός δεν ήταν κάποτε συνάδελφος σου; Τότε που δίδασκες στο ΚΕΚ και του είχες κάνει πολλές φορές την χάρη να διδαξεις αντί αυτού γιατί είχε Δημοτικό Συμβούλιο και πολλές υποχρεώσεις και ακόμα και σε ελέγχους προσπαθούσες να τον καλύψεις να μην χάσει το μεροκάματο που ουσιαστικά εσύ δικαιώσουν. Κάτι τέτοια θυμάμαι.

Είχατε καλές σχέσεις τουλάχιστον επιφανειακά όσο ήσουν με την κόρη του άλλου δημοτικού Συμβούλου. Ήταν και ο ένας από τους δυο που σου έδωσε (και πρότεινε να αναλαβεις Διευθυντική θέση εκεί μέσα γιατί ο υπεύθυνος του μάρκετινγκ είχε καρδιά και γενικά δεν είχε καθόλου καλά έσοδα η επιχείρηση) την θέση στο ραδιόφωνο όπου εργαζόσουν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία...Τι χαμός γινότανε τότε στο ραδιόφωνο. Τόσοι άλλοι παραγωγοί και μάλιστα πολύ έμπειροι και όμως τον Ιανουάριο μέχρι και το Μάρτιο του 2003 (ένα χρόνο μετά που ανελαβες την εκπομπή) εσύ δεν ήσουν που είχες την μεγαλύτερη ακροαματικότητα από όλους με τεραστία διαφορά; όλοι είχαν 0% κι ο καλύτερος 0,4% και εσύ 1,5%. Και όχι μόνο είχε αρχίσει να παίρνει ζωή το ραδιόφωνο (από 0% στις μετρήσεις το πήγες 0,9% σχεδόν 1%) αλλά και κόσμος ερχότανε, είχες και κάποιες διαφημίσεις που κανείς άλλος δεν είχε τότε.
Ναι τα θυμάμαι όλα αυτά που τα έλεγες με πόνο και παράπονο, με πίκρα που σου πήραν κάτι που έκανες τόσο καλά και είχες δόσει τόσα πολλά και αγαπούσες πραγματικά. Γιατί το αγαπούσες πολύ αυτό που έκανες. Όταν επέστρεψες από την Αγγλία από τις σπουδές σου, είχες κουβαλήσει 2000 τότε cd και πόσα άλλα αγοραζες καθημερινά γιατί σου αρέσει η μουσική.

Α ναι, τι θυμήθηκα, τότε έβγαινες με την κόρη του άλλου Δημοτικού Σύμβουλου του κ. Θεόδωρου που μετά από παράλογες καταστάσεις έπρεπε να χωρίσετε με την κόρη του, που αν δεν κάνω λάθος σου είχε πει ότι θα σου έδινε και καποια χρήματα για πράγματα που είχες κάνει για το σπίτι της, και σε περίπτωση χωρισμού θα σου τα έδινε...τα χρήματα αλλά φυσικά δεν σου έδωσε ποτέ και εσύ ακόμα και σήμερα πληρώνεις το δάνειο του τότε, έτσι δεν είναι; και τότε ήταν που σου άρχισαν οι χαζομάρες και να χάνεις και άλλα πολλά.
Θυμάμαι που δεν είχες πάρει αύξηση ποτέ όλα αυτά τα 5 χρόνια που εργαζόσουν εκεί σε είχαν πετάξει από το ραδιόφωνο ενώ είχες την καλύτερη σε ακροαματικότητα εκπομπή σε πέταξαν από το τμήμα μάρκετινγκ ενώ είχες όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, περισσότερα από τον κάθε ένα εκεί μέσα και όμως σε είχαν έξω να περιφέρεσαι και να σε μειώνουν καθημερινά να σου σκοτώνουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα σου. Να μην σου δίνουν καμιά ουσιαστική δουλειά να σε έχουν σαν να είσαι ο τελευταίος...μα ήσουν ο τελευταίος.

Η κα Κατερίνα, ήταν έγγειος 2 χρόνια (αλλά ένα παιδί) και λάμβανε νυχτερινά και Κυριακές προσαυξήσεις και υπερωρίες (ήταν αποσπασμένη από την Καθαριότητα του Δήμου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο) εκεί μέσα ενώ δεν ήταν καν στο γραφείο. Κανένας δεν έλεγε τίποτα φυσικά τι να πει αφού βόλευε η κατάσταση. Εκτός από έναν δυο εκεί μέσα που κάπως εργαζόντουσαν εσύ ήσουν σε όλα από έξω, επειδή έκανες την δουλειά σου όσο καλύτερα μπορούσες και σε άφηναν να την κάνεις όταν σε άφηναν.

Και όμως θυμάμαι που έλεγες ότι είχες πολύ καλή θέση και έκανες πολλά όπως επίσης κάποιες Κυριακές δούλευες και μάλιστα συνέχεια από το πρωί ως το βράδυ χωρίς υπερωρίες γιατί έπρεπε να βγει η δουλειά και να μην εκτεθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος, έκανες τον DJ σε μεγάλες γιορτές, τον παρουσιαστή, τον ραδιοφωνικό παραγωγό, τον πωλητή, τον υπεύθυνο προβολής της εταιρίας, έτρεχες να φυλάξεις ποδήλατα και το περιπτερο στην Εκθεση βιβλιου ετρεχες γενικα αλλα τελικα τι εγεινε; Οι ξένοι στην τότε συνάντηση για θέματα που αφορούσαν την πόλη είχαν πει, τέτοιους ανθρώπους δεν τους βρίσκεις εύκολα κ. Βασίλη Αντιπρόεδρε, αναφερόμενοι σε σένα και στον χαρακτήρα σου και πως είχες κάνει όλους να νιώσουν τόσο καλά.

Κατέληξες να παίρνεις 600 ευρω; σου μείωσαν το μισθό. Και ειχες και πτυχιο ΑΕΙ και μεταπτυχιακο και ξενες γλωσσες και χρησιμοποιουσες τον προσωπικό σου υπολογιστή στους διαδρομους για να κανεις οτι μπορεις. Και ομως σου μειωσαν τον μισθο και σε ξεφτελισαν . Τι περίμεναν από σένα; Τι έπρεπε να κάνεις; Μέχρι και τον εκλογικό αντιπρόσωπο χωρίς καν να σε ρωτήσουν έκανες. Σου έδωσαν την κονκάρδα του κόμματος και σου έδωσαν εντολές να κοιτάς τι κανουν εκεί. Να επηρεάσεις αν γίνετε κόσμο, ακόμα και αν σε παίρνει να βάλεις έξτρα σταυρούς στον δικό τους άνθρωπο, όπου τα ψηφοδέλτια είχαν λιγότερους σταυρούς. Κάτι που το κανουν εύκολα πολλοί στις Δημοτικές εκλογές. Γιατί ένα ψηφοδέλτιο να έχει έναν σταυρό μόνο και να μην είναι όλοι οι σταυροί όσοι πρέπει να μπουν;

Εσύ είχες πει ότι έκανες τα χαρτιά σου ως συμβασιούχος και τα κατέθεσες και περίμενες κάποιο μεγάλο διάστημα, ώσπου μια μέρα του Αυγούστου είδες στην σελίδα του ΑΣΕΠ ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Τώρα αυτό τι είναι; Είσαι μόνιμος και δεν σου το έχουν πει; ήταν όπως ο Βουλευτής ο κ Κώστας με το τόσο πιστικό ύφος, σας έλεγε ότι δεν είναι για εσάς αυτό το διάταγμα; Και τώρα τι λέει που τελικά είναι; Μα δικό του κόμμα έχει την Κυβέρνηση δεν ήξερε ο κ. Κώστας ο και καλά συνάδελφος σας ότι το Διάταγμα ήταν και για εσάς; Τι έγινε τελικά και 6-7 μήνες μετά την απόφαση ότι δεν συντρέχουν λόγοι μονιμοποίησης σου, σου έστειλαν στο σπίτι τοιχοκολλημένη την απόλυση σου και αφού εσύ πριν δυο μέρες ζήτησες το επίδομα πτυχίου, και τις νόμιμες αυξήσεις που 5 χρόνια δεν είχες πάρει και μάλιστα μειώθηκαν κατά 330 Ευρώ.
Ούτε καν την 3ετια δεν σου είχαν καταβάλει...τίποτα. Τι ήταν αυτό; Τι σου κάναν αυτοί οι άνθρωποι; Μα γιατί τι τους έκανες; ήθελαν να σε διώξουν να σε ξεφτιλίσουν τι ήθελαν; γιατί σου λέγανε ψέμματα, γιατί σε ταλαιπωρούσαν τόσο πολύ; Μήπως οι γονείς σου ήταν ΠΑΣΟΚ; η σε κάποιο άλλο κόμμα; Μήπως ο Δημοτικός Σύμβουλος ήθελε να πάρει την θέση πίσω και σε άφηνε εκτεθειμένο; Να βάλει άλλα παιδιά εκεί; Τόσοι άνθρωποι εκεί, τους βολεύουν κανονικά, η δική σου θέση ήταν πρόβλημα; έχεις δει πολλούς αορίστου να έχουν φάει απόλυση από εκεί μέσα;

Όταν είδα με τα μάτια μου τα ονόματα που είχαν κάνει αίτηση μέσω Προεδρικού Διατάγματος είχα πάθει. 12 μόνο(ένας εσύ), από τα 100+ άτομα που εργάζονται εκεί έκαναν αίτηση. Εκ των οποίων, η μια Χριστίνα, ο πατέρας της ήταν υποψήφιος Δημοτικός η Διαμερισματικος Σύμβουλος με το κόμμα και είχε βάλει και την κόρη του και ήταν αναπληρωματική κάτι τέτοιο, η οποία δεν ήταν συνεχόμενα έτη στην εργασία, η άλλη κοπέλα ήταν σε ένα άλλο κανάλι παρουσιάστρια ειδήσεων και είχε φύγει από την επιχείρηση πολύ καιρό πριν το διάταγμα, η άλλη κοπέλα έτυχε να την γνωρίζω και εγώ προσωπικά και "δεν είχα κάνει καν τα χαρτιά μου, δεν είχα στείλει τίποτα" μου είχε πει, "δεν ήξερα καν τι ήταν αυτό", από σένα το ακούω και όταν είδα το όνομα μου στο ΑΣΕΠ στο διαδίκτυο έπαθα μου είπε. Και η πλάκα είναι ότι δεν εργαζόταν με αορίστου όπως εσύ, αλλά με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης της σύμβασης και την περίοδο εκείνη δεν ήταν καν στην επιχείρηση.

Για τρεις μόνο συνέτρεχαν λόγοι μονιμοποίησης. Και εσύ είσαι απ' έξω και απολυμένος με τον χειρότερο τρόπο;

Η Κωνσταντίνα που ήταν στο ίδιο γραφείο με σένα, ο πατέρας της δεν είναι Διαμερισματικος Σύμβουλος με το κόμμα; Ο Αλέξανδρος δεν έχει την μητέρα του στο κόμμα; Η Ελένη δεν έχει τον πατέρα της βασικό στην χρηματοδότηση του κόμματος; Ο Χρήστος στο λογιστήριο δεν έχει γαμπρό τον σύμβουλο του Δημάρχου; Ο Γιώργος στο Λογιστήριο δεν έχει παιδικό φίλο τον Σύμβουλο; Ο κ. Σταμάτης αυτός που σε απόλυσε χωρίς να σε γνωρίζει καν ποιος είσαι, χωρίς να σου μιλήσει, χωρίς καν να σου πει έναν λόγο, κάτι να υπερασπίσεις τον εαυτό σου δεν είναι αυτός που μπροστά στον πατέρα σου (χωρίς να τον ξέρει) το έπαιζε μεγάλος και να βροντοφωνάζει ότι όσοι έχουν το θράσος να ζητούν αύξηση (τα δεδουλευμένα και τα νόμιμα εσύ) να τι παθαίνουν; Που έκλεισε ραντεβού με τον πατέρα σου στο γραφείο του, και δεν ήταν εκεί. Που πριν αρκετά χρόνια ζήτησε κάτι χρήματα από μια οικογένεια γνωστών σου για μια μετάθεση; άλλος ήταν;

Ξέρεις τι άλλο, τωρα θυμήθηκα; οτι ο Συμβουλος διοίκησης εκεί, που ειναι και πολυ μεγαλης ηλικιας, και που ο γιος του σε ακουγε στο ραδιοφωνο φανατικα, ειχε καταδικαστει για υπεξαίρεσή πολλων εκατομυριων τοτε με την πολιτιστικη προτευουσα ετσι δεν ειναι; και ομως ειναι εκει να είναι συμβουλος και τον ακούν. Τι ειναι αυτο παλι. Καταδικασμενος για τετοιο σκανδαλο και να ειναι ακομα εκει; Μα τι γινετε; τα δικά σου 600 ευρώ ζήλεψαν;

Τελικα εισαι μονιμος δεν μου εχεις πει ποτέ; Πες μου θα σκασω. Να περιμενω; τι να περιμενω; Πόσο καιρο ακομα; έχει δυο χρονια που σε έδιωξαν απο κει μεσα ενω κανονικα με τον νόμο, είσαι μονιμος. Θυμάμαι που σας εδωσαν κατι ψευτο συμβάσεις να υπογράψετε και να υπογράψετε δήλωση να μην καταφύγετε στον ΑΣΕΠ με το διαταγμα και εσυ δεν το καταδέχτηκες και ήθελες να πας με τον Νομο. Αυτο ήθελες. Τι έγινε τελικα; Απολυθείς; Αντι να εισαι μονιμος να εχεις τώρα παιδιά και οικογενια να μπεις σε μια τάξη... απολυθείς και να ταλαιπωρείσαι με τα δικαστηριακά και να ψάχνεις δουλειά μέχρι να βγουν οι αποφάσεις; Πες μου τι τρεχει θελω να μαθω. Ποτε θα μου μιλησεις; Πες μου σε παρακαλω. Ειμαστε και εμεις σε παρόμοια θέση τι θα κανουμε; Εχω παει σε δηκηγορο εκανα αγωγη. Εσυ τι εκανες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Just A Counter