Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ - ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ


Ξέρετε πως μπορείτε να σβήσετε κλήσεις; Δεν μπορείτε, εκτός αν το κάνει ο Δήμαρχος με υπογραφή (που δεν το κάνει για λόγους δεοντολογίας), αν το κάνει ο Αντιδήμαρχος (που δεν το κάνει σε σένα και σε μένα που του είμαστε άχρηστοι) άρα δεν γίνετε. Όμως περίμενε λίγο, κάτι θυμήθηκα. Ένας οδηγός του κ. Βασίλη τότε Αντιπροέδρου που αυτός ο οδηγός ήταν και αυτός στην καθαριότητα με απόσπαση εκεί ως οδηγός, δεν έκανε τον έξυπνο μπροστά σου; Θυμάσαι που πήγαινε όταν είχε κλήσεις και του τις έσβηναν; εκεί πήγαινε, σωστά...στην γραμματεία. Την άρχι-γραμματεία όμως. Εκεί δεν είχες πάει και εσύ όταν σε γράψανε για παρκάρισμα; μάλιστα μου είχες πει ότι δεν ήταν καν η άρχι-γραμματέας εκεί αλλά η βοηθός της βοηθού. Η κλήση διαγράφηκε. Συμπέρασμα, η ιεραρχία έχει ως εξής. Δήμαρχος (στα χαρτιά), Αντιδήμαρχος (όπου συμφέρει) και άρχι-γραμματέας (παντού). Τώρα ξέρετε ποιος άλλος μπορεί να σας σβήσει την κλήση.

Ο Δήμαρχος έχει ως δεξί χέρι (σιγά μην είχε ποτέ αριστερό, ακόμα και αριστερόχειρας να ήταν δεμένο θα το είχε) τον οδοντίατρο ο οποίος όποτε πηγαίνει στο Δημοτικό Ραδιόφωνο (σχεδόν κάθε μέρα) ψάχνει στα σκουπίδια να βρει περιοδικά που τα στέλνουν δωρεάν, για να τα βάλει στο Ιατρείο του...ο χουβαρντάς. Αυτός λοιπόν ο επιστήμονας (που απ' ότι άκουσα όμως είναι καλός ως οδοντίατρος), ένα φεγγάρι διάλεγε από έναν κατάλογο της Ράπτη εμ συγνώμη του Ράπτη (πατέρας), τις ταινίες που θα προβάλει η Δημοτική τηλεόραση, όλα αυτά τα αριστουργήματα που καθημερινά (δεν) βλέπουμε ήταν επιλογή του οδοντιάτρου. Ξέρετε πόσα μας στοιχίζουν ως Δημότες αυτές οι ταινίες οι ότι νάνε; ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Είναι τυχαίο ότι οι ταινίες μιας τέτοιας εταιρείας είναι χάλια και μια τέτοια εταιρεία μας χρεώνει εμάς τους Δημότες για αυτά τα έργα που κανένα άλλο κανάλι δεν θα προέβαλε ποτέ; Είναι τυχαίο το όνομα αυτής της εταιρείας που έχει άμεση σχέση με το Δημοτικό κανάλι και την Βουλή; το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

Δηλαδή, εχω μια εταιρεία με υπερπαραγωγές και μάλιστα πραγματικά υπερπαραγωγές όχι της πλάκας, η κόρη μου βουλευτής της ΝΔ, και στο ΝΔ κανάλι του Δήμου δίνω εγώ ταινίες, τι να υποθέσουμε; Σε θέματα χρεώσεων ίσως θυμίζει το ποδόσφαιρο...Ας πούμε σου στέλνουν ένα φαξ ότι ο τάδε παίχτης έρχεται με 150.000 Ευρώ συμβόλαιο και ο τύπος και όλος ο κόσμος ξέρει αυτό που γράφουν οι εφημερίδες, "ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ...1.500.000 Ευρώ τον χρόνο", φωνάζει ο προπονητής ότι δεν θελει να χαθούν αυτά τα χρήματα της ομάδας του, μιας και ο παίκτης είναι άχρηστος και στοιχίζει το 1/10 στην πραγματικότητα, αλλά με τις φωνές καταλήγει να ψάχνει για δουλειά αλλού.

Κάπως έτσι φαντάζομαι είναι τα πράγματα. Δεν μπορώ παρά να υποθέσω, γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι παρόν σε τέτοιες συνεργασίες αλλά πως δικαιολογούνται τα υπέρογκα ποσά; Και όσο αφορά την ποιότητα των ταινιών ας υποθέσουμε ότι τα ποσά είναι τόσα και δεν έχουν καμιά σχέση με το παραπάνω παράδειγμα του ποδοσφαίρου και το δέχομαι...ότι όλα είναι πληρωμένα και όμορφα...πως είναι δυνατό να μη υπάρχει ούτε μια ταινία πρώτης διαλογής η δεύτερης η έστω τρίτης; κάτι ηθοποιοί στα νιάτα τους, άγνωστοι, σε αργή φάση, κάτι έργα που δεν τα βλέπουν ούτε αυτοί που τα έφτιαξαν. Αυτές οι ταινίες δικαιολογούν τα ποσά που καταβάλλονται από τον Δήμο για την προβολή τους; Οι χορηγίες (που σχεδόν είναι ανύπαρκτες) που είναι, εστω να ρίξουν ένα μέρος του ποσού των υπερπαραγωγών...κάτι έστω να μην την πληρώνουμε εμείς πάντα και σε αυτό τον τομέα.

Άρα, να ανακεφαλαιώσουμε, ταινίες χάλια που επέλεγε ο οδοντίατρος (Διαμερισματικός Σύμβουλος και Σύμβουλος του Δημάρχου), ποσά μεγάλα για την αγορά τους, η κόρη του προμηθευτή πρώτα Δημοτικός Σύμβουλος και πλέον βουλευτής της ιδίας παράταξης και όλα καλά έτσι; Ακόμα και δωρεά να δινόντουσαν οι ταινιες και πάλι δεν είναι για προβολή αλλά για την πυρά. Εγώ είμαι ο παράλογος; Σκέφτομαι λάθος; Τι συμβαίνει;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μάθε να γράφεις σχόλια με Ελληνικά και με επωνυμία και άσε την κακή κρητική στο Blog σε κάτι που δεν έχεις ιδέα. Μια χαρά τα λέει

Just A Counter